jayway pale ale 2.0 provsmakning

Imorgon är det sommaravslutning på jobbet och jag kände att det var säkrast att provsmaka ölen innan det är skarpt läge. Här ser ni förresten också hur etiketterna blev denna gång när jag själv designade dem.

IMG_8236

Till utseendet är ölen disigt gyllene med ett kritvitt skum med rätt små bubblor. Doften är tropiskt fruktig, men jag har svårt att sätta ord på vilka frukter som ingår, kanske mango. Den har en liten svagt knäckig ton och ingen jästighet överhuvudtaget, bra!

IMG_8253

Väldigt ren torr smak med något mindre tydlig humlighet än förra versionen. Beskan är aningen högre denna gång men fortfarande låg för stilen. Lite låg kolsyra men väldigt lättdrucken och frisk, inga störande jästiga toner. 6 poäng av 10 möjliga, bra sommaröl!

IMG_8260

Den där smakgivan vid 10 minuter (som jag skippade i version 2.0) kanske ändå gör nytta. Nästa gång är den nog tillbaka. Då ökar jag antagligen också andelen karamellmalt en aning för att få något högre sötma och en liten kolaton. Primningssockret kommer jag öka till 6 g per liter.

Annons

One response to “jayway pale ale 2.0 provsmakning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: