tomteölen avsmakad

Förra helgen, då vi var över hos Martin och Karin på en suverän middag, var det dags att skalpera en tomte och provsmaka Pär och Daniels variant (med kaffe) av min else if imperial stout. Eftersom jag inte förde anteckningar blir det inte tal om någon regelrätt recension utan endast korta kommentarer, jag har ju dock en flaska kvar men den får nog lagras ett tag till.

IMAG0717

Doften dominerades av kaffet och maltkomplexiteten saknades lite. Det kommer dock säkert balanseras upp med tiden. Smaken var mindre ensidig och det blev ett bra samspel mellan kaffe, malt och beska. Tyvärr var avslutningen en aning jästig men även det tror jag kommer ordna upp sig bara man låter ölen lagras lite längre. Sammanfattningsvis blir mitt betyg en 7:a för ölen och en 10:a för den pimpade flaskan (som hade blivit enögd på vägen).

IMAG0723

Pär och Daniel hade utgått ifrån mitt recept på flaskvax men bytt ut kritorna mot stearin (ifrån värmeljus) och färgat med någon speciell stearin-färg. Konsistensen var perfekt och nästa gång kommer jag definitivt använda stearin för att slippa mecket med att försöka blanda färgkritorna till rätt färg.

Stort tack till Pär och Daniel, ni har lyckats bra även denna gång!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: