omtappning av instanceof 2.0 barley wine

Det barley wine jag bryggde under mellandagarna uppe i Motala fick skjuts ner till skåne av svärfar förra helgen. Sedan dess har tunnan stått i vårt svala förråd för att klarna efter den skumpiga resan. Ikväll tappade jag om den till en ny jäshink för att bli av med jästkakan och senare väntar antagligen torrhumling med summer, som jag vann på Maltes Hembryggarfestival.

IMG_5986

Jag passade såklart på att mäta sg och provsmaka några centiliter. Hydrometern visade (temperaturkorrigerat) 1.034 vilket ger 10.8% just nu och 11% efter kolsyrejäsning (om nu inte även denna jäst ger upp). Doft och smak var väldigt jästig och väldigt besk. Inte mycket barley wine-karaktär alls faktiskt. Den söta knäckigheten jag väntat mig kände jag inte alls av, vilket ju känns lite oroväckande. Jag får hoppas att detta ändrar sig med tiden.

IMG_5990


4 responses to “omtappning av instanceof 2.0 barley wine

 • Aron

  Det sägs ju att det inte är ett Barley wine om du inte lagrar det i minst ett halvår:-) är du orolig över jästen så köp den där speciella jästen för kolsyrejäsning som dom har på humlegården. Så blir det nog med mitt barley wine iaf. Men jag måste åka andra sidan för det ska stå minst ett halvår i sekundären innan de blir nå flaska för den. 🙂

 • Anton

  Ser snyggt ut iaf! Blir säkert bra efter lite lagring.. I vår megastout, som slutade på typish 11,2% hade vi i ett paket us-05 mot slutet, och den verkar palla trycket för det har börjat bildas kolsyra i flaskorna nu..

  • Hannes

   Pudrade ni i us-05 rakt ifrån paketet då eller gjorde ni starter/rehydrerade?

   Frågan är om man vinner något på lagring på sekundär jämfört med lagring på flaska…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: