bronxeng genesis qiixi

För några kvällar sedan öppnade jag den 5:e och sista ölen ifrån Anton, nämligen Gensesis QIIXI som är en imperial stout bryggd med aprikoser och russin! Som vanligt ruggigt snygg etikett.

Stort fluffigt och krämigt skum som är mörkt lattefärgat. Det fastnar rejält på glaset när det sakta sjunker ner och lägger sig som ett lock på 1 cm över ölen som är svart som natten. Kanske att denna är den absolut snyggaste av Antons alla snygga öl?!

Doften är grymt fin med massor av choklad/kakao och torkad frukt. Djup och bygger upp stora förväntningar på smaken.

Väldigt len och krämig smak med ett litet bittert bett av den rostade malten. Fyllig choklad, lite alkohol och rätt så vinös. Mycket god även om den kanske inte riktigt levde upp till den fenomenala doften, tror det är att eftersmaken är något kort och lite ”tom” på nått vis.

   

En mycket bra öl som man kan njuta av länge. Snyggt och välgjort! Kanske att man skulle kunna fylla ut det lilla tomrummet i eftersmaken med mörkare karamellmalt så att smaken bär lite längre. Genesis som avslutar raddan med öl ifrån Anton gör det med flaggan i topp. Slutbetyget landar på en 8:a och den blir därmed best in show!

Stort tack till Anton för att jag fick testa alla dessa goda öl. Det är väldigt intressant att få försöka analysera andras brygder på detta vis, speciellt när man kan läsa om hur de bryggts och tankarna bakom o.s.v. Hoppas vi kan genomföra fler byten i framtiden, och jag tycker definitivt att Bronxeng Brewery borde ställa upp i SM nästa år!


2 responses to “bronxeng genesis qiixi

  • Anton

    Tack så hemskt mycket igen, Hannes! Jättekul att du gillade denna mest, för det gör jag med… 🙂 Och med tanke på att du fick en av de sista flaskorna så gör det mig ännu mera glad. Då var du verkligen värd den liksom 🙂

    Vi måste verkligen se till att byta en massa öl igen! Måste bara brygga upp ett lager öl igen, kanske till början av 2013? 😉

  • Hannes

    Hehe samma för mig, har inte mycket nytt att erbjuda just nu.. Men planerar en maltig pale ale och sen en gigantisk imperial stout! Kanske ska se till att spara nån flaska else if 2.0 till dig också?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: