else if 2.0 första provsmakningen

Efter drygt en månad på flaska var det ju hög tid att testa else if imperial stout 2.0! När jag provsmakade lapsang-varianten var det ju lite svårt att bilda sig en uppfattning om grundölet och därför var det ju riktigt spännande att öppna en flaska av denna.

Mörkt lattefärgat och krämigt skum, till en början rätt kraftigt men efter ett par minuter har det sjunkit ner till ett beständigt lock på några mm. Under skummet är ölen kolsvart men man kan ana mörkt röda nyanser precis vid kanten.

Mycket lakrits, choklad och lite russin i doften vilket också följer med i smaken. Dessutom tillkommer lite kaffe. Väldigt len och krämig och aningen sötare än den första versionen vilket gör att den även upplevs något mindre besk. Bra fyllighet och en passande, låg kolsyra med små fina bubblor. Efter ett tag, när man letar, kan man känna lite alkohol och en gnutta jäst i eftersmaken.

Faktiskt väldigt lik 1.0  förutom just en något högre sötma, vilket ju var precis vad jag ville. Det känns även som att denna har mognat betydligt snabbare och det är ju riktigt positivt. Jag tror helt klart att jag kan tacka den mer kontrollerade jäsningen för det.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: