humlemarmelad

Fick en plötslig ingivelse tidigare ikväll… och nu står visst en burk humlemarmelad (kanske världens första?) i kylen! Den består av citron, apelsin, socker, en gnutta ingefära och summit-humle. Humlen hällde jag i kokande vatten i en separat kastrull, lät stå med plattan avstängd några minuter och silade sedan av i ett kaffefilter. Humlevattnet tillsatte jag sen när marmeladen sjudit färdigt. Jag tänkte ta med mig experimentet upp till sm så att den som är nyfiken kan få provsmaka resultatet tillsammans med en bit ost!


5 responses to “humlemarmelad

 • anton

  Grymt! Skriv mer om resultatet sen, kan ju vara hur gott som helst. Man kanske kan göra en ölmarmelad?

 • Hannes

  Jag har faktiskt smakat köpt ölmarmelad men den var lite mesig… Får testa att göra en med lite mer drag. Kan tänka mig att fikon och barleywine skulle bli en riktig hit!

  Jag återkommer med hur humlemarmeladen klarar sig i folkets val. Den är ju rätt syrlig men man känner av humlen i både doft och smak.

 • Hampus

  Denna marmeladen var hur bra som helst! Tack för smakprovet och inspirationen! Ska nog ge mig på att göra en.

 • Hannes

  Tack för berömmet, det var himla roligt att den blev så omtyckt! Jag ska se till att lägga upp mer utförliga recept på båda marmeladerna jag hade med mig på SM!

 • marmeladrecept « nerdbrewing

  […] kommer ett lite mer utförligt recept på humlemarmeladen som jag skrivit om tidigare, plus recept på den andra marmeladen jag hade med mig till SM. Båda […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: