framtiden

Det kanske inte har undgått någon med tanke på att jag har spammat facebook, twitter och instagram, men Nerdbrewing är numera ett ”riktigt” (fantom)bryggeri. Detta är också största anledningen till att det varit så tyst här på bloggen, då i princip all ölrelaterad tid har handlat om företaget Nerdbrewing snarare än hembryggarprojektet…

Jag har startat företaget tillsammans med min (nästan) lika ölnördiga vän Karin. Hon kan det där med företagande medan jag står mer för bryggandet. Vi bryggde vår första öl, Public Static Lemongrass IPA, på South Plains och jäste den på Lilla Ölfabriken. Vi hade premiär på Malmö Öl & Whisky Festival. Med på festivalen hade vi även purfärska Beta #0 Binary Imperial Porter och Beta #1 Bourbon Oak Aged Binary Imperial Porter som vi bryggt i väldigt liten skala på Lilla Ölfabrikens pilotsystem.

IMG_2906_crop

Vi hade hur roligt som helst på festivalen och besökarnas respons på vår öl var riktigt, ritigt bra! Sedan dess har vi också hunnit leverera Public Static till ett gäng ställen här i Malmö: Kvarteret Åkern, Peas & Honey, Grand Öl & Mat och Bishops Arms Gustav. Även Akademien i Jönköping och Brödernas Bar i min hemstad Motala har fått några lådor.

Exakt hur framtiden för bloggen kommer se ut vet jag inte riktigt, men det är inte omöjligt att jag skriver här då och då när jag bryggt något hemma (jag ligger ett par inlägg back) eller när jag har druckit någon duktig hembryggares öl.

Men de öl jag brygger kommersiellt kommer jag inte publicera recept på! Här alltså… De recepten kommer ligga på vår officiella hemsida nerdbrewing.se för självklart kommer det fortfarande handla om Open Source Beer! Jag ser ingen anledning att gå och bli hemlig plötsligt. Vill någon klona vår öl blir vi bara smickrade och vill gärna höra hur det gick. Recepten för Public Static, Beta #0 och Beta #1 ligger redan uppe!

Hoppas att ni som följt Nerdbrewing här på bloggen kommer fortsätta även på sociala medier, pubben, restaurangen, mässor och, när tiden är inne, på systembolaget =)

/Hannes

Nerdbrewing_logo_BLACK

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: