blomstertapetens bryggeri der schornstein

Det här var en öl som jag bytte till mig mot lite saison-jäst av Henrik för ett bra tag sedan, och som jag även drack för ett bra tag sedan… Det har bara inte hamnat här på bloggen förrän nu men bättre sent än aldrig tänker jag.

Jag var lite orolig för hur denna öl skulle må för man såg att det var en spricka i flaskan längst upp mot kapsylen. Som tur var visade det sig vara lugnt, det var bara en flisa som lossnade och inte hade påverkat tätheten i kapsylen.

IMG_2077

Under tiden jag inspekterade flaskan började däremot en skumorm stiga upp ur flaskhalsen så det var bara att börja hälla upp.

IMG_2078

Skummet som bildades var vitt men fräste bort mycket snabbt. Färgen i ett ord: rödbrungrumlig. Rätt mycket jäst i botten av flaskan och andra glaset jag hällde upp såg väl inte helt aptitligt ut (bilden längst ner).

IMG_2080

Hyffsat kraftig rökdoft som drog åt korv och charkuterier mer än torv. Den klarade sig undan den medicinska/plåstriga röken som jag har svårt för i vissa rököl. Doft av brödig maltsötma bakom röken.

Något mindre rök i smaken och inte riktigt den fyllighet man väntade sig. Ölen var dock ren och fin i smakerna och hade en lagom (låg) beska som inte krockade med röken. Rund eftersmak.

IMG_2094

Jag gillade denna och gav den 7 poäng (iaf första glaset). För min del hade den gärna fått vara ännu rökigare i smaken och något fylligare men jag tror att den skulle passa utmärkt till exempelvis grillat precis som den är. Ett mer långlivat skum och mindre jäst i flaskan är ju något att jobba på till nästa omgång.

Tack så mycket för ölen, jag ser fram emot den imperial stout som jag också fick med i bytet!

IMG_2096

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: