Jag tog precis ett sg-prov som visade 1.045 (omräknat ifrån refraktometern som visade 1.082). Ölen ligger med andra ord på 12.8% just nu, och då har jag inte räknat in ev. sockerbidrag ifrån kokosen eller alkoholen ifrån den bourbon som vaniljen drog i. Tror inte att den kommer jäsa mycket mer nu, ser inte ut så iaf om man tittar på grafen över utjäsningen:
Jag tog också ett smakprov ifrån toppen eftersom sg-provet (tappat ur tappkranen i botten av jäshinken) varken smakade eller doftade speciellt mycket kokos. Från toppen var dock kokosen tydlig, framförallt i doften. Det var också en hel del fett på ytan vilket ju inte såg så trevligt ut, men samtidigt var ju det rätt väntat. Jag tror inte att jag kommer tillsätta mer kokos nu iaf utan hoppas att 600g till 25 liter blir lagom.
20 10 2014 at 19:42
Låter smarrigt!
Hoppas inte fettet ställer till det o blir härsket i ölet eller nåt bara.
20 10 2014 at 20:34
Nej precis, men det verkar ju ha gjorts av rätt många tidigare så jag hoppas att det går bra!