sällskapet maltes hembrygdsfestival 2014

Förra helgen var det hembrygdsfestival i Limhamn. Av de 44 ölen var två mina, singleton barley wine och binary imperial porter. Det var som vanligt väldigt roligt att stå och bjuda på sin öl och snacka med besökare och andra hembryggare. Till min hjälp vid bordet hade jag Martin och Daniel som båda ska ha ett stort, stort tack!

IMG_2497

IMG_2495

Singleton hade verkligen utvecklats sedan sist jag smakade den. Den lite annorlunda bäriga tonen som funnits där var nu borta och smakprofilen var istället typiskt engelskt barley wine av det sötaste slaget med kraftig karamell, knäck och torkad frukt. Till serverade jag den belgiska osten brugge prestige och en hemlagad fikon & bourbon-marmelad. Det blev en riktigt uppskattad kombination! Singleton knep också bronsplatsen i folkets val vilket ju var väldigt kul. I domartävlingen gick det som väntat lite sämre med anmärkningar på för hög sötma. Den fick dock 35-36 poäng vilket ändå får anses som ett bra betyg.

IMG_2502

IMG_2522

Binary uppskattades också mycket av besökarna men det räckte inte hela vägen till medaljplats. Till denna hade jag 81%-ig choklad men jag tyckte nog faktiskt att det passade bättre med osten. Det blev heller ingen medalj i domartävlingen men den fick oväntat bra betyg, 44 poäng av båda domarna vilket motsvarar omdömet ”excellent”. Det enda negativa de hade att säga var att den var något för mörk och rostad vilket jag själv var väl medveten om. Egentligen borde jag kanske ha lämnat in den som en imperial stout. Jag pratade senare med domarna och de blev mäkta imponerade när de fick höra att den endast innehöll två maltsorter.

IMG_2499

Det fanns helt klart gott om god öl på de andra borden i lokalen också. Här kommer en liten lista över de som imponerade på mig mest:

  • Bryggeriet från A till Ö – Påskmyra. Tävlade inte men jäklar vilken god imperial stout. Rökig ifrån lagring på ett mackmyrafat.
  • BeToneful – Sean Connorale. Rund och söt bourbon-ekig scottish strong ale.
  • Wessfeldts Bryggeri – Southhill Wine. Guld i domartävlingen. Mycket trevligt engelskt barley wine med fina lagrade karamelltoner.
  • Sorgenfris Bakgårdsbryggeri – Vinterskogen. Imperial stout med tydlig doft ifrån gran, en och tall.
  • Brewbros Malmö – Hallon Weizenbock. Silver i folkets val. Solmogna hallon i flytande form.

Som vanligt på hembryggarfestivaler byttes det också lite öl. Med mig hem fick jag denna skara flaskor.

IMG_2528

Avslutningsvis tusen tack till alla inblandade i det här supertrevliga arrangemanget och stort grattis till alla medaljörer!

Annons

One response to “sällskapet maltes hembrygdsfestival 2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: