bronxeng headhunter version 2

Här kommer en öl ifrån den välbalanserade Anton. Version 1 av headhunter, som jag skrev om här,  var en dubbel ipa medan denna kategoriseras som en strong ale. Den är jäst med sake-jäst, torrhumlad med bl.a. sorachi ace och ligger på 10.3%.

Gräddvitt och fluffigt skum över mörkorange öl. Ganska grumligt i glaset.

IMG_1868

Kraftig doft som drar åt lilja och med en mycket annorlunda bärig ton. Även lite torkad frukt och obestämd humle. Något finns där som påminner mig om min singleton barle wine,  lite av den där bäriga tonen tror jag.

Inte riktigt så kraftig smak som man trodde efter doften men fortfarande med rätt bra drag. Ganska fruktkakig smak med lite alkohol i avslutningen som annars är hyffsat torr. Svårbeskriven denna… Beskan finns där helt klart men är inte överdrivet hög.

IMG_1871

Lite mysko och spretig öl. Inte så mycket som påminner om den första headhunter eller en typisk dipa. Humlen lär ju iofs ha varit mer framträdande när den var färskare (ca ett år gammal nu). Vet inte riktigt hur jag ska betygsätta den men bestämmer mig tillslut för en 6:a. Kul och annorlunda öl även om den inte faller mig helt i smaken.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: