erlandsson brewing i am a french saison

Det tar pinsamt lång tid för mig att smaka alla hembryggda öl jag fått eller bytt till mig på sm eller vid andra tillfällen. Men här kommer iaf några tankar kring en av dem.

En ljust gul öl som bildar ett stort vitt skum med löddriga bubblor. Snyggt! Efter någon minut har det dött ner till ett tunnt lock över den något disiga ölen.

IMG_1849

Väldigt blommig doft med en hel del citrus och ganska återhållen jästighet. Fläder och jasmin dominerar med lite peppar i bakgrunden.

Hyffsat fyllig för en saison, även om den inte är direkt söt. Avslutar trots allt ganska torrt. Låg beska och lätt brödig smak tillsammans med frukt och en dos blommor.

IMG_1852

Inte illa! jag är ju inget stor fan av saisons men denna överaskade verkligen positivt. Kanske för att den är relativt ren och inte så funky som många andra exemplar av stilen är. En 7a får den i betyg. Jag tror att det hade blivit riktigt gott om man torrhumlade den med blommig och citrusig humle såsom amarillo, citra eller cascade (eller så är den redan det och jag har bara väntat för länge med att dricka den).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: