binary imperial porter provsmakad

Efter knappa 2 veckor på flaska kunde jag inte hålla mig längre utan öppnade en liten flaska binary imperial porter. Det var skönt att höra ett litet pys när kapsylen åkte av, inga kolsyrejäsningsproblem denna gång!

Strålen ner i glaset var mörkt brun med röda toner, i glaset var ölen däremot helt svart. Ett riktigt tjockt och gräddigt brunt skum bildades, och det gav inte med sig i första taget. Verkligen inget att klaga på vad gäller utseendet!

DSC_1086

Doften dominerades av kakao och var också lite gräddig, nästan att man hade kunnat tro att det var laktos i ölen. Doften var dock ganska svag, eller åtminstone inte kraftig nog att ta sig an min snuva.

DSC_1073

Smaken var desto kraftigare. Kaffe latte, choklad och en liten alkoholhetta kom fram. Men väldigt krämig och len. En liten syrlighet fanns där också men inte så att det störde så värst mycket. Oväntat mogen för att vara så här ung, vilket ju bådar väldigt gott med tanke på att den ska lagras några månader. Just nu ger jag den 7 poäng men jag tror nog att den kommer utvecklas bra!


3 responses to “binary imperial porter provsmakad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: