jayway dipa första smakprovet

Efter lite drygt en och en halv vecka på flaska var det dags för ett första provsmak av jayway dipa. Jag passade på när farsgubben var på besök eftersom han är ett stort fan av stilen. Så, här kommer min korta beskrivning.

IMG_1215c

Ölen var disigt röd-orange i glaset och skummet som byggdes upp var stort, stabilt och ”smutsvitt”. Vilken doft! Kraftigt humlig, mycket fruktig och blommig. En hel del citrus men ingen tall och kåda (som ju annars är vanligt i amerikanska (d)ipa). Riktigt bra.

Smaken var även den väldigt humlefruktig och ölen fyllig. Kolsyran kändes något låg. Beskan balanserade sötman bra. Inte så uttalad karamell men den finns iaf där i bakgrunden vilket jag gillar. Ölen känns ren och fin, ingen jästighet som stör.

IMG_1212

Betygsmässigt skulle jag nog säga 7 eller till och med 8 poäng faktiskt. Skulle man förbättra något så vore det lite högre kolsyra och något större utjäsningsgrad. Hur som helst är jag väldigt nöjd med ölen och jag känner mig hyffsat säker på att den kommer uppskattas av många av mina kollegor, iaf de som fastnat i humleträsket!

Far var mycket imponerad (utnämnde den till kvällens bästa öl) och ville direkt ha receptet så dagen efter knallade vi förbi essenspecialisten och inhandlade allt som behövdes =)


2 responses to “jayway dipa första smakprovet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: