fellowship of hops warg chili ed.

Jag drack ju den ”vanliga” versionen av denna kakao- och apelsinskals-imperial stout ifrån Thomas för ett tag sedan och gillade den. Jag såg därför fram emot att dricka chili-varianten av den. Så här tyckte jag:

IMG_1178

Bara ett litet pys och inget skummande ur flaskan den här gången till skillnad från sist . Mörkt mörkt brun vätska kommer ur flaskan när jag häller men i glaset är den kolsvart. Ett litet skum byggs upp men försvinner lika snabbt med ett fräs.

Doften är riktigt bra, massor av kakao, rostat kaffe, lite rök samt en aning av torkad chili. Jag känner inte av apelsinskalen på samma sätt som i första varianten. Föredrar helt klart den här.

IMG_1182

Smaken börjar med choklad och kaffe men väldigt snabbt gör sig chilin påmind. Ungefär samtidigt kommer fruktigheten som jag känner igen från den vanliga versionen, vilken jag antar är ifrån apelsinskalen. Chilistyrkan är rejäl men helt i min smak, även om jag tror att många skulle tycka att det är alldeles för mycket. Efter en klunk lägger sig en bestämd bränna i halsen och det tar ett par minuter innan det avklingat, men innan dess har man inte kunnat låta bli att ta en ny…

IMG_1176

Sammanfattningsvis är detta en väldigt bra öl, iaf om man älskar chili. Men det gör ju jag och jag ger den en stark 8:a i betyg. Min enda kritik skulle vara att ölen hade kunnat ha något större kropp och lite högre sötma, men det är såklart en smaksak och lite av en petitess i sammanhanget.

Tack Thomas, den här var riktigt trevlig, bäst hittills! På tur är ”Drunk Dwarf”,  ”Orc Pee” och ”Angband Gate”!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: