bear brewing sthlm doziest bum

Första bytesölen att provas efter sm blir en imperial (india?) pale ale ifrån Bear Brewing Sthlm vid namn Doziest Bum (testa att kasta om bokstäverna lite vetja).

Ölen är ljus men disigheten gör att den ser mörkare ut i glaset. Kritvitt stort skum byggs upp. Stiligt.

IMG_0909

Doften verkligen flödar ur glaset och jag känner den på en halvmeters håll då jag knäpper några bilder! Otrolig doft, allt fokus ligger på humlen. Väldigt fruktig med persika, mango och citrus. Grym start!

Humlen tar störst plats i smaken också. Fortsatt fruktigt med en liten söt brödighet ifrån malten. Ganska lätt kolsyra och någonstans mellan lätt och medelfyllig kropp. Inte så fasligt besk, inte heller i eftersmaken, eller är jag fortfarande bedövad efter SM? Hinkbarheten är hög och jag tror att lite mer maltnärvaro hade lyft smaken ett snäpp till.

Riktigt bra dipa! För mig saknar smaken det lilla extra, pricken över i… Men doften! Den är ju sjukt bra! Den här dipan är helt klart i toppskiktet om jag jämför med kommersiella svenska exempel i stilen som jag provat. Betyget blir en stark 7a och då ska man vet att väldigt få ipa/dipa når upp till en 8a i min bok.

IMG_0912

Ett stort tack till Manne för bytet! Efter att ha druckit denna vill jag ju helt klart testa fler av dina öl!


2 responses to “bear brewing sthlm doziest bum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: