fellowship of hops warg

Ännu en öl ifrån Thomas, även denna en imperial stout. Det lite speciella är att den bryggts med apelsinskal och kakao, spännande!

Skum börjar stiga i flaskhalsen ett tiotal sekunder efter att jag tagit av kapsylen. Strålen när jag häller upp är mörkbrun men i glaset ser ölen helt svart ut. Ett ljusbrunt skum byggs upp men lägger sig snart som en tunn hinna för att sen endast bli en ring kring glasets kant.

IMG_0397

Rätt fräsch doft, lite fruktigt och tallbarrshumle blandat med rostad malt.

IMG_0406

Annorlunda smak, men på ett bra sätt. Lätt rostighet, choklad och med en svårplacerad fruktighet som jag inte skulle kunna härleda till apelsin om jag inte visste om att det fanns med i receptet. Medelbesk och medelfyllig och kanske något tom eftersmak. När ölen värmts upp lite kan man även känna av lite alkohol men inte så att det stör så värst mycket.

IMG_0403

Intressant idé med apelsinskal och kakao som jag tycker fungerar rätt bra i ölen utan att det blir för övertydligt. Det skriker inte romerska bågar som man kanske skulle kunna tro men det särskiljer ölen från andra imperial stouts. Det får bli en stark 7:a i betyg och jag ser fram emot att testa versionen med chili som jag har stående i förrådet!

Annons

One response to “fellowship of hops warg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: