singleton uppdatering

De där enzymerna tillsammans med us-05 var långsamma men ihärdiga, nu är singleton barley wine nere på 1.039! Min förhoppning är att det tar stopp snart eftersom jag behöver utrymme för nästa bryggning till sm, en imperial red ale. Idag åkte iaf torrhumlen ner och så här ser den uppdaterade sg-kurvan ut.

singleton_sg4


5 responses to “singleton uppdatering

  • Peter Nilsson

    Häftigt! Blir ju ca 12% ju! Hur funkar det där med enzymerna? Var finns det att köpa?
    /Peter

    • Hannes

      De bryter ner icke jäsbara sockerarter till jäsbara så att jästen kan fortsätta. Jag fick en påse gratis på essensspecialisten här i Malmö för att testa, men jag tror att den bara kostade 10 kr eller liknande. Finns på pgw också ser jag!

  • Anton

    Kul att den fick lite fart! 🙂

    Jag förstår inte riktigt varför den var så svårjobbad däremot. Doctorn v.2 hade ett OG på 1.130 och jäste utan problem ner till 1.036 på en vecka. Iofs hade vi socker i den, men ändå… konstigt att dina öl har sånna problem.

    Nåväl, det är en intressant följetong iaf 😉

  • Jörgen

    Hej Hannes, från en nörd till en annan 🙂 , hur gör du mätningen av jäsningen, använder du BeerBug eller har du byggt nått själv?

    • Hannes

      Hej hej! Nej jag har bara tagit prov med jämna mellanrum och lagt in dem i ett google drive kalkylark för att skapa grafen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: