galatea gör en ica med inversion ipa

Till maten ikväll öppnade jag en Inversion IPA från stabila Deschutes. Direkt när jag hällde upp verkade något vara fel. I princip ingen humledoft eller smak alls! Riktigt tråkig, trött och inte alls vad jag förväntade mig av en öl ifrån Deschutes… Störde mig under hela måltiden och kollade på bäst-före-datumet som sade 4/2014 vilket ju borde betyda att den inte är tokgammal även om den kanske heller inte är helt färsk.

inversion

Men sen pillade jag bort den lilla klisterlappen med bäst-före-datumet ditsatt av Galatea och se där! Lappen hade mycket noggrant placerats över bryggeriets egna bäst-före-märkning som visade 09/26/13 vilket alltså innebär att ölen hade gått ut för 1.5 månader sedan!

inversion2

Ölen släpptes i beställningssortimentet den 1:a oktober och hade alltså gått ut redan innan den gick att köpa! Riktigt illa Galatea, imorgon är det jag som går till bolaget och reklamerar!


4 responses to “galatea gör en ica med inversion ipa

 • Aron

  Fyfan vilken stil! Helt rtt o reklamera. terkoppla grna om hur det gr.

 • Gustav Lindh

  IPA gör sig inte på båt, trots dess ursprung. Tycker detta är läsvärt i sammanhanget:
  http://mankerbeer.com/2013/08/13/manker-lackar-igen-eller-sverige-usa-och-felande-datummarkningar/

 • Manker

  Ja som länkas ovan så finns det ett par faktorer som missats. Dels att man enligt lag i sverige låste ha en viss ‘bäst före’-tid, något du inte måste ha i USA. Du kan där sätta en vecka om du så önskar. Eller göra som typ Sierra Nevada och ha över 12 månader för deras öl som skickas hit. Deschutes har 3-4 månader då deras tänk är att man bör dricka ölen inom det. Med andra ord än Invasion IPAn dryga halvåret medan Torpedo, tex, kan vara ett år. Detta gäller för all amerikansk öl då de inte använder samma system.. vilket kan vara bra att veta 🙂

 • Hannes

  Okej problemet är ju egentligen inte själva datum-märkningen utan att det var en öl i riktigt dåligt skick. Hade den varit bra, som så många andra amerikanska ipor jag druckit, hade jag ju aldrig brytt mig. Datum-märkningen blev mest ett bevis/sätt att belysa problemet.

  Jag köper inte att all ipa som fraktats hit ifrån usa har samma problem eftersom det bevisligen säljs massor av god amerikansk ipa på bolaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: