pimp my cooler

Vattenkranen i vårt kök har av någon märklig anledning inte standard-gänga (M22) och därför har det inte gått att ansluta min kylspiral. Istället har jag fått bära in kastrullen till badrummet där duschen har en gänga som går att använda (1/2″), inte helt smidigt. För att råda bot på detta inhandlade jag i helgen en slags universalkoppling på Bauhaus som man monterar över hela kranen med packningar och slangklämma.

Nippeln på kopplingen är för stor för slangen men den skulle enligt Bauhaus-personalen gå att skruva av och och blotta en 1″-gänga. Så jag hade även köpt en övergång 1″ till 3/4″ samt en till övergång 3/4″ till 1/2″. Väl hemma visade det sig ju dock att det inte alls gick att skruva av nippeln och att övergångarna jag köpt därmed inte kom till användning!

Med en hel del vilja och våld lyckades jag istället trycka in kylspiralsslangen (ca 11 mm ytterdiameter) i universalkopplingens nippel (ca 8 mm innerdiameter) och det höll tillochmed tätt! Jag är ju inte helt nöjd med lösningen eftersom flödet hindras ganska kraftigt och jag är rädd för att trycket blir för stort och att antingen slangen eller själva kopplingen kommer lossna en vacker dag, men det fungerar iaf sålänge tills jag hittar ett bättre sätt att ansluta slangen…

IMG_6267

IMG_6264


2 responses to “pimp my cooler

  • Aron

    Ja vet inte vad jag har för hänga i köket men jag köpte en adapter som gjorde gängan större och på den kunde jag sen skruva på en gardena koppling som är kopplad direkt på min spiral.

    • Hannes

      Säkert en M22 till 1/2″ adapter. Funkar på alla normala kranar (som i vår förra lägenhet) men nu har jag nått i stil med M18 vilket jag inte kan hitta adapter till =(

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: