indexoutofbounds på flaska

Till slut hamnade den på flaska iallafall den där indexoutofbounds efter en knapp månad på sekundär tillsammans med planksteks-plankan. Delade upp det hela på ett gäng 75cl, ett antal 25cl och 5 st sm-godkända 33cl-flaskor (om jag nu skulle få för mig att skicka in den till domar-tävlingen). En ynka punkt verkade den faktiskt ha jäst ner sedan förra gången så det slutgiltiga fg-värdet blev 1.063 och alkoholhalten bör efter kolsyrejäsning landa på 12.5%.

Så här snyggt stout-betsad blev planksteks-plankan. Bjuder på en före-och-efterbild på bästa äntligen hemma-vis! Undrar om det skulle bli extra god smak på köttet om man nu skulle använda plankan på ett mer normalt sätt?

   

Självklart passade jag ju på att ta en liten skvätt av ölen för smakprov, kanske 2 cl bara. Jag är än sålänge mycket nöjd med resultatet. Väldigt välintegrerade smaker, speciellt för att vara så ung och så massiv. Vaniljen och eken är inte alls dominerande utan smälter ihop väldigt bra med det söta rostade. Doften är otroligt potent, tillochmed långt efter att det lilla glaset är tömt så doftar det kraftigare än när man stoppar ner näsan i glas fyllda med ”vanliga” imperial stouts.

Ska bli väldigt intressant att se folks reaktioner om jag tar med denna till sm. Vet inte alls vad medel-besökaren kommer tycka om den, men bland de inbitna ölnördarna som går igång på liknande galenskaper kan det nog bli en hit!


9 responses to “indexoutofbounds på flaska

 • Aron

  Sjukt tufft:-)

  Kanske får försöka byta till mig någon flaska av den där om de skulle gå för sig:-)

  • Hannes

   Ett byte borde vi ju kunna ordna!

   • Aron

    Låter som en bra plan. Förövrigt hur mkt temperatur brukade du tappa under mäskningen med kylväskan? För jag har lite problem med det nämligen. Tappar nästan 2 grader på 35min trots att jag har den inlindad i ett stort fluffigt täcke…

   • Hannes

    Tror att jag brukade tappa 2 grader under 60 min. Testa att först värma upp boxen med hett vatten, det brukar hjälpa

   • Aron

    Får prova det. Jag har å andra sidan haft alldeles för tunn mäsk senaste 2 bryggningarna också så det hjälper väl inte. Första gången gick de ju rätt bra när allt var som de skulle 🙂

 • Aron

  Men vad är det jag ser? Är det 33cl flaskor med klarglas?

  • Hannes

   Japp, för eventuellt inskick till sm. Har inte köpt på mig några bruna, men de kommer stå undanstoppade mörkt i källaren..

 • elin - owlandthecity.blogg.se

  Jag gillar att ugglan får vara med på ett hörn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: