indexoutofbounds på sekundär

I förrgår tappade jag om indexoutofbounds imperial stout till sekundär. Dagen innan hade jag läst av sg och wlp090 hade ju inte direkt gjort några underverk med densiteten, men ner till 1.064 hade den lyckats ta sig iaf. Det betyder 11.8% vilket sedan ökades till 12.1% av den deciliter bourbon som åkte med ner i jäshinken tillsammans med vaniljen.

Ekplankan rostade jag av i ugnen på ca 150 grader i 40 min (från kall ugn), höjde sedan till 200 och körde 10 minuter till. När jag sedan placerade plankan i jäshinken insåg jag ju att jag skulle ha sågat den mitt itu, den är såpass lång att den sticker upp en bit över ölen… Klantigt värre, det hade ju inte krävts mycket tankeverksamhet för att fatta det i förväg.. Jaja det är väl ingen större skada skedd men det blir ju mindre kontaktyta på detta sätt.

Det återstår att se hur mycket smak vaniljen ger ifrån sig och hur lång tid det tar innan ektonerna känns lagom. Det doftade iaf riktigt, riktigt gott ur tunnan och om smaken kommer i närheten blir denna öl grym!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: