flasktappning av instanceof amber ale

I söndags, mitt under bryggningen av indexoutofbounds, tappade jag upp instanceof amber ale på flaska. Den hade arbetat upp en fin jästkaka som sen sattes i tungt arbete… Det var första gången jag hade skippat sekundär och torrhumlat direkt i primären. Nån timma innan flasktappning tappade jag dock över ölen till en ny jäshink med tappkran för att inte riskera att få med så mycket jäst i flaskorna. Några dygn tidigare hade jag successivt sänkt temperaturen (till ca 11 grader) i jäsningskylaren för att få ölen att klarna. Det verkar ha fungerat fint men efter diskussioner på Beer Swedens forum är jag lite orolig för att ölen kommer bli överkolsyrad. Jag får återkomma om den saken efter första provsmakningen!

  

Fg stannade på 1.013 precis som Beersmith hade förutspått, så efter kolsyrejäsning landar ölen på planerade 6.1%. Totalt blev det 23 st 50cl flaskor och den som vill smaka får passa på att besöka Maltes hembryggarfestival i Limhamn den 20:e oktober!


2 responses to “flasktappning av instanceof amber ale

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: