I söndags, mitt under bryggningen av indexoutofbounds, tappade jag upp instanceof amber ale på flaska. Den hade arbetat upp en fin jästkaka som sen sattes i tungt arbete… Det var första gången jag hade skippat sekundär och torrhumlat direkt i primären. Nån timma innan flasktappning tappade jag dock över ölen till en ny jäshink med tappkran för att inte riskera att få med så mycket jäst i flaskorna. Några dygn tidigare hade jag successivt sänkt temperaturen (till ca 11 grader) i jäsningskylaren för att få ölen att klarna. Det verkar ha fungerat fint men efter diskussioner på Beer Swedens forum är jag lite orolig för att ölen kommer bli överkolsyrad. Jag får återkomma om den saken efter första provsmakningen!
Fg stannade på 1.013 precis som Beersmith hade förutspått, så efter kolsyrejäsning landar ölen på planerade 6.1%. Totalt blev det 23 st 50cl flaskor och den som vill smaka får passa på att besöka Maltes hembryggarfestival i Limhamn den 20:e oktober!
22 09 2012 at 18:54
Kanon för dit ska ju jag 🙂 Dock blir det inte att ställa ut något.. i år iaf.. men till nästa år hoppas jag fått teknik på det här och kan leverera nått som är värt att ta med sig 🙂
23 09 2012 at 07:57
Aha kul då ses vi ju där!