bronxeng ipa summer edition

Kunde inte hålla mig utan öppnade Antons mycket stiliga flaska sommar-ipa tidigare ikväll. Det var inte bara flaskan som var snygg utan även ölen! En läckert gul-orange och lite disig vätska under ett stort och stabilt kritvitt skum som varade länge i glaset. Pluspoäng.

   

Doften var rejäl och otroligt humlefruktig, mer mango/melon än åt citrushållet. Kunde inte identifiera några direkta maltdofter utan det var humle för hela slanten. Riktigt bra. I efterhand kollade jag igenom vad Anton skrivit om ölen och kunde inte se att den blivit torrhumlad vilket, om det nu stämmer, gör det hela extra imponerande! Just en sån här massiv humledoft har jag tyckt vara svårt att få fram i mina ipor..

Smaken var ren och snygg, även den med betoning på fruktig humle snarare än malt. Relativt låg kolsyra, inga oönskade jästtoner och den rätt så höga alkoholhalten var inget man kände av. Väldigt len i munnen utan att för den sakens skull vara söt eller karamellig. Beskan var rätt så snäll för att vara en ipa men det gör å andra sidan ölen väldigt lättdrucken och somrig.

Sammanfattningsvis en riktigt bra öl, personligen gillar jag när ipor har en något tyngre maltbakgrund (karamell) och en lite högre beska och det är väl de enda aspekterna jag skulle kunna anmärka på.. Det där med tydlig karamell är ju en ytterst individuell grej och låg beska passar ju faktiskt årstiden så det är verkligen petitesser. Betyget landar på en riktigt stark 7:a och jag tror att denna hade haft en mycket god chans om den hade varit med på SM! Nästa år kanske?


2 responses to “bronxeng ipa summer edition

 • anton

  Tack som fan Hannes! Bra skrivet!

  Den är dock torrhumlad, fast rätt sparsamt (60 g på 23 liter öl). Tanken var ju också att den skulle vara beskare, blev ju lite fel med uträkningen där.

  Just för tillfället är jag väldigt förtjust i dessa ljusa och icke maltbetonade IPAs, så därför blev den lite så..

  Jättekul att du gillade den 🙂

 • Hannes

  Tack själv för att jag fick tillfälle att testa din öl! Okej, men fortfarande imponerande såpass kraftig humledoft, har du verkligen lyckats med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: