else if 2.0 lapsang första provsmakningen

Det blev inte mer än 11 dagar på flaska innan första provsmakningen. Det är alldeles för tidigt, jag vet! Men flaskan jag öppnade var den allra sista som jag fyllde (halvt) med de sista dropparna ifrån jäshinken så det spelade inte så stor roll och eftersom min far var väldigt nyfiken så öppnade jag den när vi var på besök i örebro. Det som provsmakades var alltså else if imperial stout 2.0 lapsang.

Ett ordentligt pys när jag öppnade kapsylen. Slog försiktigt upp en kolsvart vätska i två glas och lämnade en rejäl jästhög i botten av flaskan. Sparsamt storbubbligt skum. Massiv doft av tjära och rök i glaset, man kunde ana lite rostad malt och faktiskt ingen direkt jästighet. Jag blev positivt överaskad av doften även om den var lite väl enkelspårig med all rök men jag skulle tro att det lägger sig lite med tiden samtidigt som maltdoften mognar och blir djupare.

Smaken var även den oväntat jämn med choklad och kaffe, inte alls så spretig som förra gången och inte alls speciellt jästig vilket jag förväntade mig efter bara 11 dagar. Smaken saknade dock lite djup och fyllighet (trots det kraftiga pyset var ölen rätt platt, kanske pga att flaskan bara var halvfull?) men det ordnar nog upp sig med längre lagring. Får se när jag provsmakar versionen utan lapsang, just nu var det ju lite svårt att bedöma grundölet när rökigheten var så markant men är jag riktigt nöjd med resultatet av torr-teet!


One response to “else if 2.0 lapsang första provsmakningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: